juni 2007
maandag, 19 april 2010 14:22
 

Demo Huib Dane

Vanavond ontvangen we Huib Dane, dat belooft weer een interessante avond te worden met informatie over het ontwikkelen van audio aparatuur. Huib Dane zet samen met Anton Montagne een audiolijn in de markt met 2 typen luidsprekers en een set versterkers. De luidsprekers zijn uit Huib zijn geest ontsproten en de versterkers komen van Anton. Duidelijk is dat de heren elkaar bij staan met de ontwikkeling van hun produkt.

Rondkijkend naar de set zien we twee sets luidsprekers, een set kleine luidsprekers van zo'n 15 liter en een grote set met 60 liter inhoud. Verder een set monoblokken en een voorversterker, de laatste werkt actief. Er is veel aan design gedaan! Met name de monoblokken zijn bijzonder fraai gevormd en in diverse kleuren leverbaar, als WAF (Women Acceptance Factor) cijfer een dikke 9!

juni2007_foto1               juni2007_foto2

     De Solo eindversterker                     actieve voorversterker  

 

Tja, bij velen van ons is vormgeving ondergeschikt aan de techniek en is het veel belangrijker hoe het klinkt! Toch vind ik dit aspect dusdanig opvallend dat dat wel genoemd mag worden.

Als Huib begint te praten dan blijkt dat er een degelijke technische achtergrond is, met jarenlange ervaring op het gebied van instrumentatie-techniek en signaalverwerking, Hij is heel goed in staat om een mooi stukje audio te ontwikkelen.

Er wordt gepraat over de diverse ontwerpoverwegingen van de versterkers. Vervorming, tegen-koppeling en bandbreedte zijn zaken die belangrijk zijn, maar de nadruk lag ook vooral op de stroom die geleverd moet kunnen worden. De versterkers zijn ruim gedimensioneerd en in staat om hoge piekstromen te kunnen leveren. Dit maakt het mogelijk om ook wat moeilijker aan te sturen luidprekers te kunnen aansluiten. Uit het hele verhaal blijkt dat de versterkers heel goed ontworpen zijn met gevoel voor detail. Weinig bla bla en voodoo of exotische componenten maar gewoon een deugdelijk en eerlijk ontwerp dat puur vanuit de wetenschap komt.

 

juni2007_foto3

              De complete set      

 

Tussen de gesprekken door kwamen er diverse muziekstukken voorbij. We kregen een goede indruk van het geluid, daar viel niets aan op! De klank is erg neutraal en het geheel klonk ook aangenaam.Van de speakers is het laag goed onder controle en de klankbalans is gewoon foutloos. Deze luidsprekers zijn niet zomaar tot stand gekomen, maar net zo deugdelijk ontworpen als de versterkers. Aan de afwerking is niets op aan te merken en van dezelfde kwaliteit als de rest van de apparatuur.

We kunnen terugblikken op een interessante avond met veel techniek en mooie muziek. De set is qua prijsstelling betaalbaar en presteert daarbij boven gemiddeld. De set heeft dus een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ook de opkomst was goed te noemen. Hoewel er drie bestuursleden ontbraken.De reacties waren positief en de techneuten kwamen ook weer volledig aan hun trekken. Een zeer geslaagde avond dus.

 

Huib, namens ACV van harte bedankt voor deze demonstratie.

 

Voor meer informatie over de hierboven  beschreven produkten mail naar:

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Laatst aangepast op dinsdag, 27 april 2010 08:39