april 2012
woensdag, 19 september 2012 08:36

Vandaag verwelkomen we Ronald Spaargaren van Sense of music. Ook Marko ? de man achter importeur Music2 is van de partij. Ronald heeft altijd al passie voor hoogwaardige muziekweergave gehad. Net als vele andere is vanuit passie het bedrijf Sense of music ontstaan. Zijn belangrijkste doelstelling is d.m.v. diverse vooraanstaande merken hoogwaardige muziekweergave te creëren. In de loop van tijd heeft Ronald veel ervaring opgedaan en heeft verschillende merken met faam in zijn portfolio opgenomen. Hij is in de tweede hands markt begonnen en is gegroeid tot een volwaardig hifi winkel. De laatste jaren is het allemaal in een stroomversnelling gekomen.

De set:

Ronald en Marco hebben voor de demo van vanavond een fraaie set meegenomen.

Als bron een erg fraai ogende Hanss Acoustics T-30 draaitafel. Het plateau wordt door twee motoren aangedreven. De twee motoren worden via een aparte module elektronisch geregeld. Op de draaitafel is een SME309 arm gemonteerd met een Soundsmith 'The Voice' element. Als pre-amp wordt de EAR 88PB Phono voorversterker ingezet.

De andere bron is de AMR CD-77 speler. Deze is zowel asymmetrisch d.m.v. RCA alsmede symmetrisch gebalanceerd d.m.v. XLR aangesloten, zodat tussen de twee verbindingsmethode een vergelijking gedaan kan worden. De versterker van het merk Grandinote uit Italië met de Prestigio's magnetosolid bestaat uit twee monoblokken die samen als een geïntegreerde versterker werkt. De weergevers zijn de Blumenhofer Genuin FS3 luidsprekers. Voor bekabeling is het merk John van Gent in gezet. 

Luisteren:

Voordat de demo begon, heb ik tijdens de voorbereiding even naar de set kunnen luisteren. Je merkte dat de set net uit de auto kwam en dus nog duidelijk moest inspelen. Want ik vond het nog erg vlak en dun klinken. Gaandeweg de demo merkte ik dat de klank steeds beter werd.

Ronald start met een vergelijking tussen XLR en RCA verbinding. Eerst werd een aantal muziekstukken via XLR gebalanceerde bekabeling gespeeld. Daarna werd overgeschakeld naar de andere RCA ongebalanceerde ingang. Wat ik kon constateren was dat met XLR het stereobeeld iets breder werd neergezet. Ook kan je het uitsterven van galm beter waarnemen. Er was meer diepte waar te nemen. Met RCA werd het geluidsbeeld wat meer versmeert neergezet. De verschillen waren niet dramatisch groot, maar wel waarneembaar. Nog vlak voor de pauze werd met vinyl gedraaid. Dit gaf een totaal andere indruk. Ik vond het een stuk muzikaler klinken dan de CD speler.

Na de pauze gingen we CD en vinyl weergave vergelijken. De CD van Dire straits vond ik erg raar klinken. De stem van Mark Knofler klonk erg ver weg. Op de plaat klonk het veel meer in balans. Ik denk dat dit komt door de mastering van de CD. Met andere muziek zaten de verschillen wat dichterbij. Maar de platenspeler was voor mij de grote winnaar. De LP van Laurie Anderson klonk haast holografisch. De set heeft wel een bepaalde karakter waar je van moet houden. Dit komt volgens mij voornamelijk door de klank eigenschap van de Blumenhofer luidspreker. De set klinkt open en gedetailleerd met een wat slanke laagweergave. Ook kon ik een bepaalde ruwheid in het klankbeeld constateren. Al met al vond ik het een fantastische avond. Zeker een demo van bovengemiddeld kaliber.

Namens ACV wil ik Ronald en Marco bedanken voor de demo.

Zie voor meer informatie over Sense of music en Music2:

www.senseofmusic.nl

www.music2.nl
Laatst aangepast op woensdag, 19 september 2012 09:15