mei 2012
woensdag, 19 september 2012 08:37

Een Hollands feestje ! 16-05-2012

 

Marco de Wilde was afgelopen maand toevallig samen met Ronald Spaargaren van Sense of Music bij ons geweest. Hij had toen de nodige apparatuur beschikbaar gesteld en liet ons genieten van zijn producten. Dit keer wilde hij er een Nederlands feestje van maken. Nederlandse producten ontwikkeld en gemaakt in Nederland. Maar hoe geef je een feestje? Nou heel eenvoudig, je nodigt een paar bevlogen fabrikanten uit welke  samen naar een audioclub toe gaan, stelt de apparatuur op, verplaatst en schuift het een en ander en viola, we kunnen beginnen.

Marco vertegenwoordigt Music2 als importeur. Hij heeft een overzichtelijke site, het leveren gebeurt via zijn dealers. Marco kon helaas niet tijdig een Nederlandse draaitafel bemachtigen en heeft daarom zijn eigen  Acoustic Signature Analog One mk III meegenomen. Er zit een Jelco SA 750 LB arm op, met een door v.d. Hul aan het deck  aangepast  Canary SE element. De bekabeling was van Jan van Gent. De CD speler komt van Pink Faun.

 

image001

Marco de Wilde

 

Pim van de Leur liet ons kennis maken met zijn producten die in samenwerking met o.a. Menno van der Veen heeft ontwikkeld. En dan doel ik op de voorversterker  met typeaanduiding 002 met ingebouwde phonovoorversterker. Dit is een buizenvoorversterker. Deze is opgebouwd uit de beste kwaliteit componenten en voorzien van zilveren bedrading. Bij aanschaf van de versterker kan opgegeven worden met welk pick-up element er gespeeld wordt. De voorversterker wordt dan optimaal ingesteld voor wat betreft de versterking en impedantie. Pim gaf aan dat achteraf de phonovoorversterker inregelen op een ander element geen probleem is.

Ook de klasse D stereo eindversterker met typeaanduiding 402 is in samenwerking gebouwd en met niet minder dan Bruno Putzeys. Pim heeft gekozen voor zware ringkerntrafo's in combinatie met Hypex modules. Elk kanaal is apart opgebouwd. De beide kasten zijn van dik aluminium voor stevigheid en een goede afscherming. Persoonlijk vind ik de belettering aan de achterkant van de kasten er fraaier uitzien dan aan de voorkant. Vader Rob van de Leur mag in deze ook niet overgeslagen worden, hij is degene die alle componenten samenvoegt tot deze mooie eindproducten

image003

Pim van de Leur

image005

Voorversterker 002                                        Eindversterker 402

 

Tot slot in de rij van onze gastheren is Joon Douma van de Firma Doumois DSS, Dutch SpeakerSystems. Een Fries met een conservatorium opleiding, hoofdvak hoorn. Als hoornist speelde en reisde Joon 20 jaar lang met verschillende orkesten door heel Nederland. Daarnaast is hij als zanger actief. Muzikale ervaring genoeg en logischerwijs is Joon iemand die weet hoe instrumenten in het echt klinken. Joon verkiest bij voorkeur massief hout boven MDF. Voor deze avond had hij de luidsprekerboxen met typeaanduiding Geal meegenomen. “Geal” is het Friese woord voor nachtegaal. Fantastisch mooi met olie afgewerkte esdoornen kasten (“Maple”), met daarin door hemzelf gemodificeerde Scanspeak drivers. Dit is een 2-weg systeem met een open poort. Ook hier is aandacht besteedt aan de de kwaliteit van de componenten. De connectoren, afkomstig van WTB, zijn van zilver, voorzien van een banaan aansluiting, maar ook met de mogelijkheid om er een vork of direct een kabel op aan te sluiten. Voor de audiofiel die graag met luidsprekerbekabeling experimenteert is dit ideaal.

De opmerking die je maakt over het laag(controle) is in principe terecht, maar het had mijns inziens niets met muziek te maken!!

 

image007

GEAL

image009 image011

                                                                Joon Dauma

Na de introductie was het tijd om muziek te maken. Ik ga geen plaatbespreking doen dit keer, er is aardig wat muziek gedraaid welke ik niet ken. Vele stijlen werden er gedraaid van Dans de Macabre tot Yello. Wat mij opviel was dat er muziek werd gemaakt. En daarin was ik niet de enige. De hele avond was het verbazend stil. Doorgaans hoor je tussen de nummers door nog wel eens wat geroezemoes van de clubleden, dit keer niet.  Tijdens de pauze hoorde ik veel lof over het geluid. Stemmen kwamen zeer natuurgetrouw over. De vaak hinderlijke S-klanken waren vrijwel niet waarneembaar. In het begin vond ik de bas behoorlijk dominant, dat komt vaker voor in onze demoruimte. Echter, gedurende de avond viel dat duidelijk op zijn plaats,  het laag was toen mooi in balans met de rest van het geluid. De eindversterker had voldoende power, er werd op sommige momenten behoorlijk hard gespeeld. Als er zo hard werd gespeeld ging dat wel wat ten kostte van de zuiverheid van het laag.  Soms leek het alsof de controle weg was. We hebben het hier wel over een volume die je waarschijnlijk in een thuis situatie niet vaak zal draaien. Hoewel de Pink Faun een fantastische cd speler is en we daar met zijn allen enorm van genoten hebben, ging deze keer mijn voorkeur uit naar de draaitafel. Deze gaf net dat beetje extra waardoor je nog meer betrokken raakte bij de muziek. Kortom dit was voor mij - en zeker ook voor de andere leden, een topavond.

image013  image016

De set                                                        vd Hul Canary

Marco, Pim en Joon worden van harte bedankt voor deze geweldige avond met een mooi geluid en variëteit aan muziek.

 

Hierbij een prijsindicatie (per mei 2012) waaraan geen rechten aan ontleend kunnen worden. Type en prijswijzigingen voorbehouden. Check daarom bij belangstelling altijd eerst de website van de leverancier/fabrikant!

Acoustic Signature Analog mkII deck €7999,-

Jelco SA 750 LB 12 inch arm            €1000,-

Canary SE Element (van den Hul)     €3500,-

Pink Faun Cd-speler                        €5750,-

van de.Leur Voorversterker 002       €3999,-

van de.Leur Eindversterker 402        €2999,-

Doumois DSS Geal luidsprekers          €6800,-

www.music2.nl

                              

www.vandeleuraudio.nl

 

www.doumois.nl

 

 

 

Laatst aangepast op woensdag, 02 januari 2013 13:08