september 2013
maandag, 25 november 2013 12:36

ACV clubavond – 18 september 2013 – Muziek met Wim van de Burg

Na het zomerreces hervatten wij op 18 september onze clubavonden met Wim van de Burg, door de jaren heen een van onze trouwste clubleden.
Wim verblijdt ons altijd met een interessante muziekavond,
Daarbij gebruikt Wim meestal een qua samenstelling elke keer wisselende audioset, Wim kan ondertussen uit heel wat verschillende audiocomponenten die hij in de loop van de tijd heeft aangeschaft, een qua karakter behoorlijk verschillende audioset samenstellen. Deze avond bestond de audioset uit:
 
- Pied Piper Classic luidsprekers.
 
- T.A.C. 88 buizen versterker.
 
- Marantz CD5003 cd speler.
 
- Project RMP 1.3 draaitafel met carbon arm.

- Nordost bekabeling voor luidsprekers.
 
De vorige keer vervormde de TAC bij hogere belasting, want de versterker moet meestal aardige aan de bak bij een demo in de Moriaan (gedempte ruimte met publiek). Dit is nu verholpen door een modificatie, waarbij tevens de buizen werden gematcht ! Gebleven is het kenmerkende, prettige buizengeluid.


Wim weet een hoop te vertellen over de achtergrond van de muziek. Zijn smaakkeuze loopt dwars door allerlei genres, het reikt van klassiek tot pop en nog veel meer. Wim is vaker bij ons geweest. Het levert altijd muzikale stof genoeg voor een gezellige en leerzame clubavond. Deze keer werd Wim min of meer door het bestuur overvallen met de vraag of hij “meteen”  de volgende clubavond kon vullen, omdat er een gaatje in de programmering was gevallen.
Bij toeval had Wim net weer eens op onze website gekeken en kwam het idee om een muziekavondje te organiseren, over een paar maanden of zo bovendrijven. Nu werd hij een beetje voor het blok geplaatst, maar hij toverde op de clubavond toch een mooie uitgebreide playlist te voorschijn waaruit het publiek hun muzikale kersen kon pikken, op CD of LP.  Wij weten hoeveel tijd zoiets kost, dus dat alleen al is iets voor ons om dankbaar voor te zijn, dat het op zo’n korte termijn mogelijk was.
Wim wist veel genres te vangen in zijn playlist, klassiek, pop, jazz, geen probleem, zijn smaak reikt ver en zijn muziekverzameling ook!

 

Wim is van de muziek en niet zo van de techniek dus daar werden weinig woorden aan besteed. De set kweet zich goed van zijn taak, dat viel te horen, met wellicht een voorkeur voor klassieke muziek. Dat kan ermee te maken hebben dat de balans in de muziek voorin de zaal duidelijk wat beter was dan achterin. De zaal was gevuld met 16 man publiek, waarvan er 10 man ook na korte stop om 22.30 uur rustig bleef zitten. Een teken dat het gewaardeerd werd. Wel was het zo dat ook met modificatie de set als geheel moeite had om de zaal te vullen. Als dan de volumeknop enthousiast iets verder open ging, nam het volume weliswaar toe, maar de klank ging er duidelijk op achteruit. Bij gematigd volume was het heel prettig om naar te luisteren en goed verstaanbaar. Elpees gaven zowel met pop als klassiek de beste match met de set. Met CD was snel duidelijk dat de TAC bij grote pieken / volumes moeite kreeg met de aansturing van de Pied Piper, er zat meer stress in het geluid.

Wim praatte alles rustig aan elkaar en ging af en toe volledig in de muziek op. Na een bonte afwisseling van vele elpees en CD’s werd de avond passend besloten met een stemmige vertolking van de Pianosonate no.11 van Mozart door Klara Würtz, een van de favorieten van Wim, die haar live heeft zien optreden. Hierbij bleek weer dat klassiek duidelijk een streepje voor had qua weergave op deze set, hier spelend, in de Moriaan.

Wim, ik heb er van genoten en vele met mij, bedankt voor de fijne avond.

René Olivier

Impressie van de gedraaide muziek:
Bocherini van de “Hoogoven CD”
Pianoconcert van John Field (CD)
BenWebster “live” (LP)
Ray Brown (CD-R)
J. Brel - Ne Me Quitte Pas (LP)
P.Colling – Groovy kind of Love (LP)
Koko Taylor – track 5 (CD)
Beatles – Hey Jude (CD)
------PAUZE--------------------------------------
Vivaldi – celloconcert / basso continuo (LP)
James Taylor – Fire & Rain (CD-R)
T. Tikaram – Twistin’ My Sobriety (CD=R)
Leonard Cohen – “ lover……”  / “The Will” (oude LP)
Jimmy Smith – …………. (LP)
StealersWheel – Stuck in the Middle with You (LP)
Ike & Tina Turner – River Deep Mountain High / Nutbush City Limits (LP)
En
Klara Würtz – Pianosonate no.11 van Mozart.

Wim, ik heb er van genoten en vele met mij, bedankt voor de fijne avond.

met vriendelijke groet

René Olivier
secretaris Audioclub Velsen ACV
E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Laatst aangepast op woensdag, 02 juli 2014 07:30