September 2016 - Live Fidelity
zaterdag, 29 oktober 2016 10:04

ACV Demo september 2016 - Live Fidelity

 

IMG 9136

 

Vorig jaar troffen enkele leden van onze club op de X-fi hifishow een boeiende en een zeer goed klinkende set van Live Fidelity. Door deze kennismaking werd er besloten om Live Fidelity met Armin Bos, de eigenaar, bij ons uit te nodigen voor een demo. De set die daar toen stond kon helaas door omstandigheden niet op onze demo avond gepresenteerd worden, dus het werd een andere opzet.

 

Dit keer bestaat de set uit het volgende:

De speakers waren nu de Zugspitz Seligkeit, een hoog rendement open baffle systeem met daaronder een actieve speaker tot 70 Hz. Een opvallende speaker die “uit het echte hout gesneden” is. Bij deze uitvoering bestaat de baffle (front dus) uit delen van authentieke Duits eiken schuurdeuren, maar is natuurlijk ook in andere uitvoeringen leverbaar. Het geheel weegt zo'n kleine 75 kilo.

 

IMG 9111

 

Er werd met twee buizenversterkers gespeeld: De eerste versterker is de Bastanis Panettone, een SE el84 van 2x3watt. Deze heeft veel weg van de MiniWatt N3, een bekende op 't net. Bij de Panettone is wel een houten frame er omheen gebouwd, een ander merk buizen bezetting, en zonder volumeregelaar erop.

De tweede versterker is de Tubeguru 6C33C SE van 2x15watt. Een heel mooi gebouwde versterker uit Hongarije. Deze versterker werd onlangs uitvoerig getest door Dick van Merwe op de Audio Creative website en hij was daarover zeer te spreken.

 

IMG 9116IMG 9121

 

Met een streamer van SoTM via een mooie DAC van Metrum Acoustics en met een aparte passieve volumeregelaar, werd de muziek gespeeld.

 

De eerste 3 nummers werd met de kleine Panettone versterker gespeeld, alles klonk heel eerlijk, open, en evenwichtig. Toch knap van z'n kleine versterker. De rest van de avond werd met de tweede versterker gespeeld. Deze versterker klonk gelijk wat voller, met meer overtuiging, en beter stereobeeld. Het hoog was ook sprankelender, het laag had meer autoriteit. Het laag klonk heel overtuigend speciaal bij de orgel opnames van de Dr. Chesky's cd's. Het laag kon hier wel een “onsje” minder. Koperwerk komt met deze set heel goed tot leven, bv Miles Davis, en bigbands klonken hier uitstekend.

Later op de avond werd het (actieve) laag wat teruggedraaid, waardoor alles wat evenwichtiger klonk. (tip voor Armin) Ja, onze ruimte is niet optimaal en er moet altijd wat “ge-tweaked” worden om het goed te laten klinken.

 

Er werd op verzoek van Armin geen pauze ingepland, daardoor kon hij lekker doorgaan en op tijd stoppen. Na afloop werd er onder genot van een drankje nog stevig door gediscussieerd over het getoonde. Al met al een leuke en boeiende avond en met een uitstekende muziekkeuze van Armin!

 

Onze dank gaat speciaal naar uit Armin Bos voor zijn inzet voor deze mooie avond, en ook aan Bert, de buurman van Armin, voor zijn hulp.

 

Herman Bergman Secretaris ACV

Laatst aangepast op zaterdag, 29 oktober 2016 10:21