Maart 2018 - Lejonklou
zaterdag, 30 maart 2019 05:59

 

Op 21 maart was er weer een mooie demoavond. Deze werd verzorgd door Marco Oudheusden van de firma Hexagon Audio uit Amsterdam, de importeur van het merk "Lejonklou" uit Zweden.

 

Maart 2018 1

 

Gebruikte apparatuur is:

  • Bron: Linn Klimax DS en OPPO UDP-205 Audiophile Blu-Ray disc player
  • Versterking: Lejonklou
  • Speakers: Linn Akurate 242
  • Interlinks: Linn Silver Interconnects
  • Speakerkabel: Linn K200 confectioned by Fredrik Lejonklou

 

Als eerste laat Marco de set horen met de geïntegreerde versterker, het instapmodel Boazu,  met als bron de Linn Klimax DS streamer en de Linn Akurate 242 luidsprekerboxen.

De set geeft een eerlijk, evenwichtig geluid. Marco eindigt met het nummer Blue Ronde á la Turk van The Dave Brubeck Quartet.
Daarna vervangt Marco de geïntegreerde versterker door de 2 mono voorversterkers en twee mono eindversterkers. Hiermee speelt Marco het nummer Blue Ronde á la Turk opnieuw af.

 

Maart 2018 2

 

Voller en warmer geluid, je mist wel iets in de verfijning van het hoog, o.a. openheid en detaillering van het geluid van de bekkens. Tijdens het draaien van diverse tracks word het geluid steeds mooier, ondanks dat de versterkers wel al aanstonden voordat ze in de set opgenomen werden moesten ze toch nog wel inspelen.


Na de pauze wordt een vergelijking gemaakt tussen OPPO UDP-205 Audiophile Blu-Ray disc player en de Linn Klimax DS.


De OPPO geeft al gelijk een warmer en voller beeld dan de Linn-streamer. De Linn-streamer geeft wel een verfijnder geluid en de OPPO een ronder geluid. Ook de OPPO gaat in de loop van de avond mooier klinken, zeker met de SACD van LINN (The Super Audio Collection Volume 5 Sampler) met het nummer SARA gezongen door Barb Carter. Iedereen was er stil van.
Dit was een mooie afsluiter.


Als dank voor deze geslaagde demo overhandigt Ralph aan Marco nog een presentje.

 

Maart 2018 3


Frans Kregting
Penningmeester ACV

 

Laatst aangepast op zaterdag, 30 maart 2019 06:20