November 2018 - Gustavson Audio
zaterdag, 30 maart 2019 06:20


Gustavson audio met de luidsprekers LS one

 

Ralph opent de clubavond en introduceert Peter van Doornum van Gustavson Audio. Peter ontwerpt en bouwt zelf luidsprekers en versterkers.

 

November 2018 1

 

Vanavond heeft Peter de Gustavson LS one luidsprekers mee gebracht. Deze luidspreker is een 2-weg basreflex ontwerp met een 30 cm bas-midden driver en een losse hoornkast met een compressiedriver in een radiaalhoorn voor de weergave van de midden en hogere frequenties.

 

Daarnaast heeft Peter de Gustavson Audio Amp one geïntegreerde versterker mee genomen. Deze versterker bestaat uit een voorversterker die in eigen beheer samengesteld en gebouwd wordt en de eindversterker is een klasse D versterker van Pascal Audio. Deze is door Peter nog gemodificeerd.

 

November 2018 2

 

De set wordt van muziek voorzien via de Cord Hugo 2 DAC

 

Als eerste speelt Peter het nummer Sharpening the knife van Carl Cleves en Parisa Bouas. Dit nummer laat mooi diep laag horen.
Het volgende nummer ‘I Got Lost In His Arms’ van Carol Kidd van het album Tell Me Once Again met prachtig gitaarspel van Nigel Clark met een heel natuurlijk geluid.


De volgende opname ‘The Peacocks’ van Cava Menzis en Nick Philips album Moment To Moment heeft mooi heldere bekkens, de saxofoon heeft een mooi rondgeluid en het hoog is mooi gedetailleerd. Hierna laat Peter een drumsolo horen, deze is snel en krachtig met mooie plaatsing en geeft een live gevoel. Dit is heel indrukwekkend.


De opname van Rachel Podger waarin zij La Stravaganza van Vivaldi speelt klinkt rustig en mooi gedetailleerd, de klankkast (de body) van de cello is goed te horen. Mary Chapin Carpenter met The Dreaming Road , mooie warme volle stem.
Casandra Wilson, haar stem klinkt hees en wollig terwijl zij normaal een warme volle stem heeft. Dit ligt waarschijnlijk aan deze uitvoering. 
Pianiste Hiromi en 6-snarige bassist Anthony Jackson van het album ‘Alive’, bij deze opname heeft de piano veel body en bas is zo krachtig dat je die in je borst voelt. Patricia Barber The trill is gone, volle stem, mist ruimtelijkheid, bekkens klinken dun.


Omdat we toch wel ruimtelijkheid miste zijn tijdens de pauze de luidsprekers verder van de achterwand geplaatst.
Na de pauze heeft Peter een aantal nummers opnieuw afgespeeld, zoals:
De opname van Patricia Barber, deze klinkt nu een stuk ruimtelijker, de bekkens klinken voller en de contrabas is strakker.
De opnames van Rachel Podger klinken ruimtelijk met een mooiere plaatsing van de instrumenten en meer diepte in het geluidsbeeld. Het geluidsbeeld is nu meer in evenwicht.

 

In het algemeen is het geluid van de set heel direct, snel en muzikaal en dat geeft tesamen een live gevoel.

 

November 2018 3

 

Peter krijgt van Ralph als dank voor deze gezellige avond met een bijzondere set nog een presentje uitgereikt.


Frans Kregting
Penningmeester ACV

Laatst aangepast op zaterdag, 30 maart 2019 06:27